Заявки на участь у програмі “Енергодім” можна подавати через веб-портал

Заявки на участь у програмі “Енергодім” можна подавати через веб-портал

Фонд енергоефективності з 2 серпня 2021 року розпочав прийом заявок ОСББ на участь у програмі “Енергодім” в онлайн форматі. 

Така можливість надається у персональному електронному кабінеті заявника через веб-портал електронних послуг, який був запущений з 2 серпня у тестовому режимі – https://portal.energodim.org/.

Це нововведення дозволить спростити процес подачі документів, уникнути ряду типових помилок та скоротить час надходження документів до Фонду.

Перед тим, як почати роботу в кабінеті, ознайомтеся з Інструкцією користувача, що містить детальний опис дій ОСББ, необхідних для створення заявки на участь та на часткове відшкодування вартості попереднього енергоаудиту.

Як працювати з персональним електронним кабінетом? 

Щоб розпочати роботу з електронним кабінетом заявнику необхідно: 

1)отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП)

2)перейти на онлайн-портал за посиланням https://portal.energodim.org/

3)зареєструватися в електронному кабінеті з використанням КЕП

4)підвантажити документи, необхідні для формування заявки, використовуючи підказки в електронному кабінеті.

ВАЖЛИВО! Перед подачею заявки на участь важливо зібрати необхідні для цього скан-копії документів в форматі pdf. Зокрема, скан-копію паспорта голови правління, довідку з банку-партнеру Фонду, скан-копію витягу з протоколу загальних зборів ОСББ тощо.  Повний перелік цих документів зазначений у Додатку 6 Порядку дій учасників програми “Енергодім”.

Хто може подавати заявку до програми “Енергодім” через електронний кабінет?

Заявки через електронний кабінет можуть заповнювати голови правління ОСББ та уповноважені ними особи, але підписувати їх – лише голова ОСББ за допомогою кваліфікованого електронного підпису. 

Тобто, після того, як ОСББ пройшло всі кроки формування заявки до Фонду та завантажило всі необхідні документи, ця сформована анкета має бути підписана КЕПом (за допомогою кнопки “ПІДПИСАТИ ТА НАДІСЛАТИ”), після чого анкета автоматично надсилається до Фонду.

Зауважимо, що після авторизації на порталі Фонду голова правління ОСББ може перевірити зміст анкети. У разі, якщо дані заповнені неповністю – додати ті документи, яких не вистачає, якщо дані не вірні – виправити і лише після цього затвердити документ.

Запитання-відповіді 

Які заявки можна подати онлайн?

Наразі онлайн можна подати лише заявки на участь у Програмі. Можливість подавати заявки на затвердження проекту та верифікацію та інші стане доступною вже протягом наступних місяців, про що Фонд обов’язково додатково проінформує на своєму сайті.

Де отримати детальну інформацію про роботу з електронним кабінетом?

-Ви можете самостійно ознайомитися із детальною інструкцією за посиланням: Інструкція до електронного кабінету учасника програми “Енергодім”.

-За телефоном підтримки: (044) 344 28 46

-Також радимо пройти навчання, щоб детально ознайомитися із алгоритмом роботи електронного кабінету учасника програми “Енергодім” та процесу подання заявки через нього. Для цього необхідно зареєструватися на навчання, обравши зручну дату: 5 серпня об 11:00 або 11 серпня о 17:00.

Чи є подання заявки в електронному вигляді обов’язковим?

Використання онлайн платформи НЕ є обов’язковим. У ОСББ залишається можливість подавати заявки офлайн через обраний банк-партнер або безпосередньо до Фонду.

Чи треба подавати заявку і в паперовому вигляді?

Якщо ОСББ обирає онлайн варіант подачі заявки, надсилати документи до Фонду в паперовому вигляді не потрібно.

Чи кожну наступну заявку треба подавати онлайн?

Ні, не обов’язково. У ОСББ залишається можливість подавати заявки офлайн. Однак, заявку на верифікацію проекту можна буде подати онлайн лише якщо заявка на затвердження проекту буде подана онлайн. 

Як відредагувати інформацію в заявці?

Ви можете повернутися на будь-який крок роботи із заявкою та відредагувати інформацію до того моменту, поки вона не підписана за допомогою КЕПа. 

Зверніть увагу! Портал із електронними заявками працює в тестовому режимі, тому просимо з розумінням поставитися до можливих технічних проблем у роботі.

Оголошення про введення в дію відповідних змін до програми “Енергодім” в частині запровадження Веб-порталу електронних послуг.

Оголошення про початок прийому через Веб-портал електронних послуг заявок від ОСББ.

Нагадуємо, останні зміни до програми “Енергодім” були затверджені Наглядовою радою Фонду 30 червня 2021 року та вступили в дію з 7 липня 2021 року, за виключенням змін, що стосуються Веб-порталу електронних послуг.

Текст Програми “Енергодім” в новій редакції та супровідні документи містяться на сайті Фонду енергоефективності за посиланням: https://eefund.org.ua/dokumenti.

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя