За період дії воєнного стану Фонд енергоефективності компенсував учасникам програми “ЕНЕРГОДІМ” понад 180 млн грн

У період дії воєнного стану Фонд енергоефективності не припиняє свою діяльність, продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання та надавати підтримку ОСББ для підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків. Зокрема з початку введення в Україні воєнного стану учасникам програми «ЕНЕРГОДІМ» було виплачено грантів на загальну суму понад 180 млн грн.

Також Фонд не припиняє прийом та опрацювання нових заявок на затвердження проекту та заявок на верифікацію. За період з 24.02.2022 по 24.05.2022 у рамках програми «ЕНЕРГОДІМ» було отримано 29 заявок та схвалено 31 заявку на затвердження проекту, на верифікацію отримано 90 заявок, з них 74 схвалено.

В регіонах, де існує така можливість, продовжується виконання будівельних робіт. Загалом за три воєнних місяці завершено 22 проекти. В цілому на сьогодні 171 проект за якими повністю або частково завершено будівельні роботи в рамках програми «ЕНЕРГОДІМ», близько 100 ОСББ завершують реалізацію своїх проектів та ще понад 110 ОСББ готові приступити до етапу безпосереднього виконання будівельних робіт.

Крім того, з метою інформаційної підтримки ОСББ, з початку квітня поточного року Фонд розпочав збір інформації про будівельні компанії, які можуть бути залучені до реалізації енергоефективних проектів за програмою «ЕНЕРГОДІМ». За даними обласних військових адміністрацій отримано перелік будівельних компаній та організацій, що працюють у будівельній сфері в період воєнного стану. Цей перелік постійно оновлюється і станом на 24 травня 2022 року він включає в себе понад 1880 будівельних компаній та організацій з 21 області України. З них 399 мають статус «працює», що означає готовність до реалізації проектів. 

Нагадаємо, 30 березня Наглядова рада Фонду енергоефективності спростила окремі положення програми «ЕНЕРГОДІМ», оскільки деякі ОСББ не мають змоги подавати документи для отримання грантів за чинними вимогами програми через воєнний стан в країні.

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя