З початку дії воєнного стану Фонд отримав близько 140 заявок на верифікацію

В умовах дії воєнного стану в Україні Фонд енергоефективності не припиняє процес прийому заявок на верифікацію виконаних будівельних робіт за Програмою «ЕНЕРГОДІМ». За період з 24 лютого 2022 року Фонд отримав 136 заявок на верифікацію для відшкодування частково або повністю виконаних робіт, з них профінансовано 120 на суму 250,3 млн грн.

Для порівняння: за аналогічний період попереднього року було отримано 30 заявок на верифікацію, а за весь період з початку дії Програми – 264.

Така відмінність частково пояснюється тим, що вимоги та процедури Програми «ЕНЕРГОДІМ» значно спрощено і не дивлячись на складну економічну ситуацію, вона все більше набирає обертів.

Слід зазначити, що середній строк розглядку заявок на верифікацію після 24 лютого становить 17 робочих днів – це майже в 3 рази швидше ніж протягом року до війни. Все це створює кумулятивний ефект, що дає змогу учасникам Програми прискорювати реалізацію проектів.

Разом з тим, результати опитування учасників Програми, проведеного фахівцями Фонду енергоефективності, показали, що велика кількість ОСББ наразі тільки розпочинають будівельні роботи. Зокрема, ще більше 100 учасників планують у поточному році частково або повністю виконати будівельні роботи і подати заявки на верифікацію та отримання гранту.

Нагадаємо, що зважаючи на складну економічну ситуацію в країні та у зв’язку з тим, що за нинішніх умов, учасники Програми «ЕНЕРГОДІМ» мають обмежений доступ до кредитних банківських продуктів, 28 червня 2022 року Наглядова рада Фонду затвердила чергові зміни до Програми «ЕНЕРГОДІМ» та до Порядку верифікації Проектів/Заходів з енергоефективності, що здійснюються за участю Фонду. Зокрема, зміни передбачають надання Бенефіціарам права реалізувати будівельні роботи в п’ять кроків, незалежно від загальної вартості Проекту за пакетом заходів «Б».

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя