Підтримка ОСББ: у березні Фонд енергоефективності компенсував учасникам програми “Енергодім” близько 20 млн грн

Підтримка ОСББ: у березні Фонд енергоефективності компенсував учасникам програми “Енергодім” близько 20 млн грн

Фонд енергоефективності в умовах воєнного стану в Україні продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання та надавати підтримку ОСББ. Зокрема, у березні поточного року Фонд компенсував співвласникам близько 20 млн грн у рамках програми “Енергодім”.

Про це повідомив Василь Лозинський, перший заступник Міністра розвитку громад та територій України під час онлайн-наради із представниками ОДА, яка відбулася 31 березня.

За його словами, Фонд має достатньо коштів для виконання взятих на себе зобов’язань перед ОСББ і всі проекти, що знаходяться у роботі, будуть профінансовані.

Ми готові компенсувати громадянам кошти за проведені енергоефективні заходи. Йдеться не лише про проведені роботи, а й за розроблення проектної документації та енергоаудит. Тож, коштів на рахунках Фонду достатньо для покриття зазначених витрат”, – підкреслив перший заступник Міністра розвитку громад та територій.

У свою чергу, присутній на заході Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності зазначив, що зараз є велика кількість ОСББ, в першу чергу із західних областей, які готові перейти до етапу реалізації проектів. 

Наразі ми маємо 330 ОСББ-учасників програми, які вже розробили  проектно-кошторисну документацію, з них 140 ОСББ знаходяться на етапі виконання будівельно-монтажних робіт”, – повідомив Єгор Фаренюк.

Програма Фонду дозволяє підтримувати економічний розвиток регіонів, які не входять до зони інтенсивних бойових дій, а також будівельний сектор, розвиток якого уповільнився через війну, адже наразі є проблеми з виробництвом та постачанням матеріалів.

“Наразі ми проводимо перемовини з компаніями-виробниками будівельних матеріалів щодо постачання їхніх систем та обладнання з відстроченням оплати для ОСББ”, – зазначив очільник Фонду.

Він також додав, що після перемоги у війни, Фонд планує взяти активну участь у процесі відновлення житлового фонду України, який зазнав численних руйнувань через обстріли та бомбардування міст російськими окупантами.

Наразі відбуваються консультації з донорами і урядом щодо безпосередньої підтримки/фінансування Фондом робіт із відновлення пошкодженого житла, розробляється відповідна концепція нової Програми”, – резюмував очільник Фонду.

Нагадаємо, 30 березня Наглядова рада Фонду енергоефективності спростила положення програми “Енергодім”, оскільки деякі ОСББ не мають змоги подавати документи для отримання грантів за чинними вимогами програми через воєнний стан в країні.

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя