ОСББ “Говорова-5” в Одесі завершили енергомодернізацію свого будинку

Якщо ви думаєте, що заходи з енергомодернізації доцільно здійснювати лише у старих будинках, це не так.

Інколи відносно нова багатоповерхівка може мати незбалансовану систему теплопостачання та низький рівень енергоефективності, а отже, потребувати термореновації.

Історія про будинок з ОСББ “Говорова-5” у Одесі яскравий тому приклад. Будинку понад 17 років, він має 156 квартир та 4 під’їзди, в якому живуть 175 співвласників. У них була спільна мета – зробити будинок більш теплим та комфортним, адже оселя мала високий рівень тепловтрат через вікна та зовнішні двері. Тож жителі об’єднали свої зусилля і приєдналися до програми #Енергодім у листопаді 2019 року.Завдяки участі у програмі Фонду, за півроку у будинку реалізовано пакет “А” “Легкий”, серед енергоефективних заходів якого заміна загальнобудинкових котлів, капітальний ремонт інженерних мереж, диспетчеризація котельні, встановлення сучасної пожежної сигналізації, утеплення трубопроводів та заміна віконних блоків.

Детальніше про всі заходи, впроваджені в будинку, дивіться на карті проектів: https://bit.ly/2K4hvAb

ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ПРОЕКТУ

Загальна вартість проекту – майже 2,9 млн грн, з яких 1,75 млн грн або 60% компенсує Фонд енергоефективності.

Власний внесок співвласників загалом – 1,15 млн грн. Крім того, Одеська міська рада компенсує мешканцям відсотки за користування кредитом до 10% від вартості проекту.Вартість робіт на кожну квартиру склала 60 грн/м2 або 3,6 тис. грн для квартири площею 60 кв/м2.Заявлене річне скорочення викидів СО2 – 143 тонн/рік.

ЗАОЩАДЖЕННЯ

Щороку мешканці будинку заощаджуватимуть понад 814 тис. кВт∙год/рік або до 500 тис. грн/рік. Таким чином споживання енергії скоротиться на 28%.

Якщо ви також хочете отримати грант Фонду на впровадження заходів з енергоефективності та зробити свій будинок більш комфортним і теплим приєднуйтеся до програми “Енергодім”: https://energodim.org/.

Регіональні радники допоможуть вам у цьому, їх контакти: https://bit.ly/37wJodf

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя