Нові вікна та утеплені стіни: як виглядає модернізований будинок у Львові

Фонд енергоефективності продовжує звітувати про те, як нині в Україні триває термомодернізація будинків з ОСББ за програмою “Енергодім”.

Так мешканці дев’ятиповерхового будинку ОСББ “Щурата 8” у Львові подали заявку на участь у програмі “Енергодім” у листопаді 2019 року і відтепер живуть в оновленій і теплій оселі та заощаджують на комуналці.

Їх будинок був збудований у 1995 році, має 76 квартир та 2 під’їзди, в якому живуть 177 співвласників. Оселя мала основну проблему – розбалансована система опалення,  в зв’язку з цим у квартирах часто були недогріви та перегріви.

Під час загальних зборів мешканці обрали для реалізації у будинку пакет “Комплексний”. Пакет включає встановлення теплового лічильника та індивідуального теплового пункту, що дає можливість підтримувати однаковий рівень температури у всіх квартирах та керувати інтенсивністю подачі тепла залежно від погодних умов. 

Також завдяки програмі “Енергодім” мешканці утеплили зовнішні стіни і трубопроводи, замінили вікна і двері у місцях загального користування.

«Ми вже відчули різницю до впровадження енергоефективних заходів та після – рівень комфорту проживання у будинку змінився у кращу сторону. Низка квартир, у яких у минулому році під час опалювального сезону температура повітря досягала максимум 16-18 ℃, цьогоріч складає 21℃, мешканці дуже задоволені», – зазначив Роман Оліховський, член правління ОСББ “Щурата 8”.

Детальніше про всі заходи, впроваджені в будинку, дивіться на карті проектів: https://bit.ly/2K4hvAb

Основні показники проекту

Загальна вартість проекту – 5,9 млн грн, з яких 4,1 млн грн або 70% компенсує Фонд енергоефективності.  

Власний внесок співвласників загалом – 1,3 млн млн грн  

Вартість робіт на кожну квартиру склала 300 грн/м2 або 18 тис. грн для квартири площею 60 кв/м2.

Заявлене річне скорочення викидів СО2 – 431 тонн/рік. 

Заощадження

Щороку мешканці будинку заощаджуватимуть понад 628 тис. кВт∙год/рік або 793 тис. грн/рік. Таким чином споживання енергії скоротиться на 40%.

За розрахунками експертів, за пакетом “Комплексний” економія на опаленні повинна досягнути 60%. Тож, мешканці зможуть суттєво заощадити на комунальних платежах.

Якщо ви теж хочете бути у числі щасливчиків, які отримали грант Фонду та відтепер живуть у комфортних умовах, приєднуйтесь до програми “Енергодім”: https://energodim.org/

Регіональні радники нададуть вам вичерпні відповіді на запитання щодо енергомодернізації житла, їх контакти за посиланням: https://bit.ly/37wJodf

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя