Модернізована десятиповерхівка у Львові витрачатиме на третину менше енергоресурсів

До переліку енергоощадних проектів у житловому секторі, реалізованих за сприяння Фонду енергоефективності, приєднався ще один – оновлений будинок ОСББ “Авіатор 164” у Львові.

Ця десятиповерхівка побудована у 1999 році, має 120 квартир та 3 під’їзди, у якому живе 221 співвласник. 

Львів’яни подали заявку на участь у програмі “Енергодім” у січні 2020 року, щоб вирішити проблеми з нерівномірністю обігріву квартир під час опалювального сезону та високим рівнем тепловтрат через зовнішні стіни та двері. 

“Одні квартири перегрівалися, інші – особливо, у третьому під’їзді, не догрівалися. Також у будинку були великі втрати теплоносія, знищені парапети”, – зазначає Галина Джулай, управителька будинку. 

Завдяки участі у програмі у будинку був реалізований пакет “Б” (“Комплексний”), що включає утеплення фасаду, заміну парапетів та вікон у місцях загального користування, а також утеплення трубопроводів гарячої води та теплопостачання.

Крім того, було здійснено гідравлічне балансування системи опалення завдяки  встановленню автоматичних балансувальних клапанів. Це дозволило урівноважити температуру у всіх квартирах будинку та регулювати інтенсивність подання тепла залежно від погодних умов. 

“Уже маємо реальну економію теплоносія. У січні співвласники заплатили за тепло вдвічі менше у порівнянні з розташованими поруч будинками, де не впроваджені енергоефективні заходи”, – зауважила Галина Джулай.

Детальніше про всі заходи, впроваджені у будинку, дивіться на карті проектів: https://bit.ly/2K4hvAb

Основні показники проекту

Загальна вартість проекту – 8,123 млн грн, з яких 5,686 млн грн або 70% компенсує Фонд енергоефективності. 

Власний внесок співвласників загалом – 2,437 млн грн 

Крім того, будинок отримав ще додаткові 400 тис. грн від Львівської міської ради в рамках співфінансування енергоефективних заходів за місцевою програмою.

Таким чином, вартість робіт на кожну квартиру склала 274 грн/м2 або 16 440 грн для квартири площею 60 кв/м2.

Заявлене річне скорочення викидів СО2 – 451 тонн/рік. 

Заощадження

Щороку мешканці будинку заощаджуватимуть понад 493,2 тис. кВт∙год/рік або 622,6 тис. грн/рік. Таким чином споживання енергії скоротиться на 30,7%.

Стати учасником Програми “Енергодім” може будь-яке ОСББ, що прагне зробити свою оселю енергоефективною, безпечною, зручною та економною.

 Фонд забезпечує всебічну підтримку та проводить консультації, щоб процес заповнення заявок та технічної документації був максимально зрозумілим для мешканців та голів ОСББ.

Детальніше про програму “Енергодім” можна дізнатися на сайті energodim.org

Якщо у вас залишилися питання ви можете звернутися до регіональних радників IFC за безкоштовною консультацією: http://bit.ly/3hhbE72

Карта статусу та кількості заявок до програми “Енергодім” тут: http://bit.ly/2TUrPNC

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя