Мешканці двох будинків-близнюків у Новояворівську утеплили оселі завдяки програмі “Енергодім”

Фонд енергоефективності продовжує цикл новин, присвячених завершенню впровадження енергоефективних заходів в українських багатоповерхівках.

Так мешканці двох старих п`ятиповерхівок у Новояворівську Львівської області стали справжнім прикладом для наслідування енергоефективних трендів у житловому секторі не лише у своєму місті, а й по всій Україні.

Приєднатися до програми “Енергодім” мешканців ОСББ “Липи 4” надихнули якісні результати модернізації схожого будинку з ОСББ “Липи 2”, що розташований поруч. “Липи 2” став першопроходцем впровадження енергоощадних заходів на базі проекту “Перші ластівки” Фонду енергоефективності.

На ньому тестувалася програма “Енергодім”, завдяки якій вже цього опалювального сезону мешканцям ОСББ “Липи 2” вдалося досягти понад 50% економії тепла і, відповідно, такої ж економії у платіжках за опалення.

“Співвласники дуже задоволені тим, що повністю термомодернізували будинок, реконструювали систему опалення, встановили ІТП. До впровадження цих заходів наш будинок був дуже енергозатратним, споживав багато тепла, кутові квартири були холодні та цвілі”, – розповіла Галина Джулай, управителька будинку.

ОСББ “Липи 4” має 76 квартир та 6 під’їздів, де мешкають 165 співвласників.

Будинок побудований майже 30 років тому, до проведення термомодернізації мав типові проблеми, що негативно впливали на умови проживання мешканців. Серед них незбалансованість системи теплопостачання та низький рівень тепла у квартирах.

У багатоповерхівці не були утеплені зовнішні стіни, кожного опалювального сезону втрачалося багато тепла через вікна у місцях загального користування, через що оселя мала низький рівень енергоефективності.

Ці проблеми спонукали мешканців зробити будинок більш енергоощадним та економним і вони подали заявку на участь у програмі “Енергодім” у квітні 2020 року.

Співвласники обрали пакет “Б” “Комплексний” та впровадили цілий комплекс енергоощадних заходів. Серед них утеплення фасаду, заміна парапетів, зовнішніх дверей, утеплення трубопроводів гарячої води та теплопостачання.

Також було встановлено індивідуальний тепловий пункт та автоматичні балансувальні клапани, що дозволило забезпечити рівномірність подачі тепла для всіх квартир та регулювати його інтенсивність залежно від погодних умов. 

Таким чином, завдяки програмі “Енергодім”, у будинку був проведений комплекс заходів, внаслідок якого змінився клас енергоефективності житла, поліпшився його зовнішній вигляд, а також підвищився рівень комфорту та умов проживання мешканців.

Детальніше про всі заходи, впроваджені в будинку, дивіться на карті проектів: https://bit.ly/2K4hvAb

Основні показники проекту

Загальна вартість проекту – 6,46 млн грн, з яких 4,5 млн грн або 70% компенсує Фонд енергоефективності.  

Власний внесок співвласників загалом – понад 1,62 млн грн 

Яворівська районна рада відшкодувала 312 тис. грн на енергоощадні заходи.

Вартість робіт на кожну квартиру склала 360 грн/м2 або 21,6 тис. грн для квартири площею 60 кв/м2.

Заявлене річне скорочення викидів СО2 – 127 тонн/рік. 

Заощадження

Щороку мешканці будинку заощаджуватимуть понад 491,9 тис. кВт∙год/рік або 641,2 тис. грн/рік. Таким чином споживання енергії скоротиться майже на 60%.

“Це одні з найкращих будинків порівняно з новобудовами у місті. У нашому першому будинку “Липи 2” ми вже отримали економію тепла майже до 60%, на платіжках ця різниця майже ідентична – зменшення тарифу за опалення на понад 40%”. По будинку “Липи 4” ми також очікуємо подібних результатів”, – додала Галина Джулай, управителька будинку.

Якщо у вашому будинку є ОСББ скористайтеся перевагами програми “Енергодім”, щоб жити у комфортних умовах: https://energodim.org/

Регіональні радники безкоштовно проконсультують з будь-яких питань щодо енергомодернізації житла, їх контакти: https://bit.ly/37wJodfНагадаємо, у січні 2020 року ОСББ “Липи 2” завершило роботи по проекту “Перші ластівки”.

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя