Дві п’ятиповерхівки у Новому Роздолі завершили модернізацію системи опалення за програмою “Енергодім”

Дві п’ятиповерхівки у Новому Роздолі завершили модернізацію системи опалення за програмою “Енергодім”

Дві старі п’ятиповерхівки у місті Новий Розділ (Львівська обл.) на проспекті Шевченка, 33, 33А візуально майже нічим відрізняються від інших житлових будівель, розташованих поруч.

Однак, є мінімум одна відмінність: мешканці цих будинків вже зробили перший крок до енергомодернізації оселі та економії у платіжках. Зокрема, завдяки програмі “Енергодім” вони встановили ІТП, що є “серцем” системи теплоспоживання будівлі.

До встановлення ІТП у будинку не було лічильників тепла, люди сплачували по нормативам. Наразі співвласники отримали можливість обліку тепла і автоматичного регулювання та споживання теплової енергії, що за прогнозами дозволить уникнути втрат і неефективного споживання тепла та досягти економії мінімум 15% теплової енергії”, – розповідає Ігор Панчишин, голова ОСББ “Люкс Розділ”.

Характеристика будинків та впроваджені енергозаходи

ОСББ “Люкс Розділ” – це дві п’ятиповерхівки, яким вже понад 38 років, мають 4 та 2 під’їзди відповідно, у яких загалом розташовано 68 квартир, де живуть понад 200 співвласників.

Співвласники цих будинків обрали пакет А “Легкий” та встановили тепловий лічильник, ІТП та автоматичні (балансувальні) клапани, а також утеплили трубопроводи теплопостачання.

За словами голови ОСББ “Люкс Розділ”, у будинку залишається проблема промерзання стін та сирості в квартирах в осінньо-зимовий період, адже стіни будинку зроблені із силікатної цегли, яка має високу теплопровідність та низьку водостійкість. Тому співвласники планують у подальшому утеплити зовнішні стіни будинку за пакетом Б “Комплексний” програми “Енергодім”.

Основні показники проекту

Загальна вартість проекту – 999,3 тис. грн, з яких 610,1 тис. грн грант за програмою “Енергодім”.

Власний внесок співвласників загалом – 389,2 тис. грн

Вартість робіт на кожну квартиру склала 135,5 грн/м2 або 8130 грн для квартири площею 60 кв/м2.

Тривалість проекту – 10 місяців (06.2020 – 03.2021)

Заощадження

Щороку мешканці  обох будинків заощаджуватимуть 45,58 тис. кВт∙год/рік та 23,31 тис. кВт∙год/рік або 47,9 тис. грн/рік та 24,5 тис. грн/рік відповідно. Таким чином споживання енергії скоротиться на 7,7% та 7%.

Заявлене річне скорочення викидів СО2 – 93,9 тонн/рік та 51,8 тонн/рік відповідно.

За опалювальний сезон родина в кожному з будинків у середньому платитиме менше за кожен квадратний метр на 16,6 грн і 15,3 грн відповідно.

Якщо у вашому будинку є ОСББ – скористайтеся перевагами програми “Енергодім” – https://energodim.org/

Якщо у вас залишилися питання ви можете проконсультуватися з регіональними радниками IFC: https://bit.ly/37wJodf

Програма “Енергодім” фінансується за рахунок коштів статутного капіталу Фонду енергоефективності, що формується за рахунок Державного бюджету України, а також внесків Європейського Союзу та Уряду Німеччини, реалізується у співпраці з IFC, GIZ та ПРООН.

Отримайте консультацiю

Онлайн форма

success overlay icon

Вашу заявку надіслано.
Незабаром вам зателефонують

    Ім’я

    Область

    Населений пункт

    Телефон

    E-mail

    Запитання

    За телефоном

    Зателефонуйте на номер +38 044 222 9590 або знайдiть свого регіонального радника на сторiнцi з детальною інформацією:

    Детальна iнформацiя